Hrvatska komora fizioterapeuta zaradila još jedno upozorenje

Nedavno smo izvijestili kako je g. Goran Cvetojević nakon višegodišnjih nastojanja ishodio informaciju da je mjesečna bruto plaća predsjednice Hrvatske komore fizioterapeuta (HKF) u 2015. godini iznosila 19.318,31 kn.

Građanska inicijativa „Psihološko proljeće međutim još uvijek čeka podatak o godišnjoj bruto plaći i o troškovima predsjednice HKF-a u 2018. godini.

Budući da podatke zatražene 9. kolovoza 2019. godine HKF nije dostavila u roku 15 dana, Povjerenik za informiranje je 13. rujna 2019. godine izdao upozorenje HKF-u i zatražio postupanje po zahtjevu koordinatora Psihološkog proljeća.

S obzirom na to da HKF u zadanom roku nije postupila niti po tom upozorenju, Povjerenik za informiranje je 23. listopada 2019. godine HKF-u izdao novo upozorenje i zatražio hitno odlučivanje o zahtjevu za pristup informacijama kao i očitovanje o razlozima zbog kojih već preko 2 mjeseca o zahtjevu koordinatora Psihološkog proljeća nije odlučeno.

Ovakvo ignoriranje akata Povjerenika za informiranje dobar je pokazatelj statusa nedodirljivosti i gotovo neograničene autonomije na koju su strukovne komore navikle u pravnom sustavu RH. Osobito nas zanima kakve će posljedice snositi HKF, odnosno odgovorna fizička osoba u HKF-u, ukoliko se ogluše i na ovo upozorenje.