Hrvatska liječnička komora rekorder po broju zaposlenih; Slava Šepec, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara nije poslala odgovor o svojim prihodima i primanjima

AUTOR: Ivana Rimac Lesički

  1. 8. 2019

https://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-lijecnicka-komora-rekorder-po-broju-zaposlenih-1341048

Akcija docenta Švegara i kolega među zdravstvenim komorama iznjedrila je čak i inicijativu za zajednički sastanak kako bi se postavili spram pitanja odnosno odgovora uz opciju da se dio financijskih podataka označi tajnima, tj. nedostupnima.

Predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS) Slava Šepec nam je rekla da na taj sastanak nije nikoga poslala te da će oni Švegaru odgovoriti na pitanja. Odgovor te Komore pristigao je tijekom dana, ali bez podataka o prihodima i visini primitaka predsjednice.

Docent Švegar tražit će stoga nadopunu odgovora, koji se može, kako je rekao, odugovlačiti, ali se ne može izbjeći.

S druge strane, broj zaposlenih tražili su i od Ministarstva financija pa tako HKMS ima 15 zaposlenih, a rekorder je Hrvatska liječnička komora (HLK) s 33 zaposlena zaključno s krajem 2018.

Iz HLK su na naš upit odgovorili kako će doc. Švegaru odgovoriti na sva pitanja, da je 26 zaposlenih na puno radno vrijeme i njih sedam na nepuno te da je predsjedniku u zadnjih pola godine mjesečni prosječni bruto 27.590 kuna.